You are here

Ontwikkelen en evalueren van een detectie-instrument op gebied van duurzame inzetbaarheid van langdurig verzuim van zelfstandige ondernemers

Ontwikkelen en evalueren van een detectie-instrument op gebied van duurzame inzetbaarheid van langdurig verzuim van zelfstandige ondernemers

Onderzoekers Femke Abma
Merel Schuring
Haitze de Vries
Lex Burdorf
Sandra Brouwer
Universitair Medisch Centrum Groningen & Erasmus MC
Reaal Olaf de Louwere
Marieke van Harten
Barbara Enthoven-Snoeren
Shanta Soebhag

Reaal heeft het Academisch Centrum Private Verzekeringsgeneeskunde gevraagd om een instrument te ontwikkelen voor het bevorderen van duurzame inzetbaarheid bij zelfstandigen. Reeds bestaande instrumenten ontwikkeld voor werknemers kunnen niet zomaar worden ingezet in de zelfstandigen populatie.
Het project is opgedeeld in verschillende deelstudies die ieder een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het instrument, te weten: literatuuronderzoek, portefeuille analyse REAAL, data analyse van bestaande cohorten van zelfstandigen in Nederland, interviews, focusgroepen, gebruikerstest.
Met behulp van deze deelstudies en met inbreng van klanten van Reaal is het instrument inmiddels ontwikkeld en geevalueerd op bruikbaarheid. De volgende stap is om het instrument bruikbaar te maken voor implementatie in de praktijk.

Looptijd project
Looptijd: oktober 2014 - mei 2016

Support

Reaal
Postbus 915
3500 AX Utrecht

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer